D.O.P. Umbria

Caracteristici

Ulei de masline extravirgin obtinut exclusiv din masline recoltate si presate in Umbria, predominante fiind soiurile Moraiolo, Frantoio si Leccino. Caracteristicile sale sunt de asa natura incat sa merite recunoasterea Denumirii de Origine Protejata DOP de CEE. 

 

Sugestii de utilizare

Buchetul sau fin si nota lemnoasa a maslinilor din Umbria il fac potrivit pentru utilizare ca un condiment, dar mai ales pentru gratare si supe de legume.

Cum se recunoaşte un ulei extra virgin de calitate?
Cum se recunoaşte un ulei extra virgin de calitate?
Cu siguranţă un preţ foarte scăzut ar trebui să alarmeze consumatorul vigilent. Un ulei de calitate este caracterizat de gustul intens al măslinei,...
Citeste tot
Ce determina calitatea unui ulei de masline?
Ce determina calitatea unui ulei de masline?
De un complex de factori care pe tot parcursul, de la alegerea măslinelor la momentul potrivit de coacere, de la tipul de extracţie până la...
Citeste tot
Ce înseamnă „presat la rece”?
Ce înseamnă „presat la rece”?
Expresiile „extras la rece”, „presat la rece” şi alte expresii similare, garantează că pe parcursul procesului de extracţie temperatura nu...
Citeste tot
Stiati ca?